Artikelen

Krantenartikel (Rijn en Veluwe) over de cursus ‘Schrijf je binnenste buiten’ klik: hier.

Artikel Jet Kooderings uit Hoogenlaag.nl:

Boeken zijn heel belangrijk in het leven van de in Oosterbeek wonende Anneke Sondaal. Meer dan 25 jaar werkte ze in reis- en spirituele boekhandels. Nu is de tijd gekomen dat ze op een andere manier met boeken aan de slag gaat. Onder de titel Boekenpad geeft ze tegenwoordig workshops ‘boekbeleving’. Naar aanleiding van een boek gaat ze samen met andere mensen op zoek naar de rode draad in het leven. Regelmatig start de workshop ‘Alchemist’ met als thema ‘Onderweg zijn, het leven als reis’. Het boek ‘De Alchemist’ van Paul Coelho is daarbij de leidraad. ,,Ieder boek leent zich voor een zoektocht naar jezelf, maar dit boek is daar in het bijzonder geschikt voor”, vertelt Anneke Sondaal.

Het is de bedoeling dat tijdens acht bijeenkomsten stimulerende oefeningen worden gedaan, die creativiteit losmaken. Aan de hand van korte stukken tekst, gedichten en beelden wordt gekeken naar de betekenis van de eigen levensreis. De cursus ‘boekbeleving’ is heel goed voor mensen die niet weten hoe ze verder moeten in hun leven. Door terug te kijken kunnen ze weer in een goede richting komen, daarbij wordt een globale indeling gemaakt in periodes van zeven jaar.

,,Het verrassende is dat de oplossing van ieder probleem altijd bij jezelf ligt”, weet Anneke Sondaal. ,,Iedereen kan die oplossing vinden, maar je moet wel de omschakeling willen maken dat je niet buiten maar in jezelf zoekt”, voegt Anneke er aan toe. Zonder in de rol van therapeut te kruipen begeleidt Anneke dit proces.

Foto: © Berry de Reus