Rode draad

Ontdek de rode draad in je levensverhaal
Wat heb jij allemaal gelezen in je leven?
Met welke boeken, schrijvers of dichters voel je een speciale  band?
Van welke boeken werd jij razend enthousiast? Of juist heel diep in je gevoel geraakt?
Welke boeken hebben je in moeilijke tijden gesteund of waren een leidraad in jouw leven?

Boeken wijzen de weg
Boeken kunnen als een wegwijzer in je leven werken. Dit hoeft niet altijd zo bewust aanwezig te zijn.
In mijn workshops neem ik je mee via de 7-jarige levensfasen om te ontdekken welke boeken een belangrijke rol in je leven spelen en wat je daar nu aan kunt ontlenen.
Hierbij gebruik jij je eigen leesbeleving als gids.
Het gaat dus niet zozeer om wat je allemaal gelezen hebt maar wel om wat je eruit gehaald hebt. Hoe je het ervaren hebt. Zo werken de boeken, (films, muziek of anders mag ook!) als wegwijzer in je leven.

Laat je inspireren door je geliefde verhalen, literatuur en gedichten
Dat kan een spannend verhaal, een klassieke roman of een filosofische beschouwing zijn, maar ook een kinderboek van heel lang geleden.  Dit alles kan als spiegel dienen voor datgene wat jij in je leven ontmoet.
Boeken en liefde voor lezen vormen een ingang naar je dieper liggende herinneringen en (h)erkenning van jou eigenheid en behoeften. Zo werkt jouw leeservaring als gids tijdens dit proces. Wat is het precies wat je zo boeit? Waardoor wordt je geraakt?

Want daar zit energie die raakt aan onze eigen verhalen
Aan het eind van de cursus kom je steeds meer bij dit eigen verhaal uit. En je beseft dat je kunt schatgraven in eigen bodem.
Tussen je herinnering en het schrijven hierover vind er een transformatie of omvorming plaats, er ontstaat iets geheel nieuws, iets eigens, passend bij de situatie van nu.
Met behulp van schrijfoefeningen, korte inspirerende tekst en hier en daar een gedicht wordt jij in je eigen schrijfflow gebracht. Hierbij bepaal jij je eigen schrijfreis langs de rode draad in jouw leven. Door te delen met anderen ervaar je ook de beleving van de ander en kunnen nieuwe inzichten, verbinding en inspiratie elkaar ontmoeten en versterken.

Voor wie?
Voor iedereen die graag leest en/of schrijft.
Voor iedereen die de blik naar binnen wil richten.
Voor iedereen die toe is aan en nieuwe ontmoeting met zichzelf en met anderen.
Voor iedereen die in een tussenfase zit, opnieuw wil bezinnen en of zingeving zoekt.

De introductie
Een korte workshop waarin je kennismaakt met mijn werkwijze en het werken in een kleine groep (max. 8 pers.). Tijdens de introductie ga je al wat ‘in de voorwas’, je duikt steeds iets verder in je geheugen door enkele schrijfoefeningen en je gaat op zoek naar eerder opgedane leeservaring en de daarbij behorende boeken.

Voor activiteiten, data, tijd, locatie en kosten zie Agenda.